Sommardäck
En bildäck är en ganska viktig sak för att åkturen ska vara så bekväm som möjligt. Däckens uppgift är att se till att det finns rätt friktion mellan vägen och hjulen och på detta sätt minska vibrationer från stötar på vägen. Dessutom påverkar däcket bilens styrnings-, accelerations- och bromsegenskaper.

För årstiderna måste man ha olika typer av däck. Du kan få både vinter- och sommardäck. Det är väldigt viktigt när du kommer in på vintermånaderna att du byter från sommardäck till vinterdäck. Vinterdäck har ett mycket bättre grepp på vägen, även om det finns is och snö, och genom att ha vinterdäck kan du minska risken för olyckor.

Men du kan inte ha vinterdäck året runt, eller så kan det, men det är inte så smart. Det är en bra idé att byta till sommardäck igen. På så sätt undviker du för mycket slitage och däcken kan hålla länge. Dessutom kommer du att upptäcka att sommardäck ger mindre ljud än vinterdäck, och detta kommer att bli en bra förändring när du byter.

Det är mycket viktigt att välja däck som passar din bilmodell, vw , porsche och lever upp till alla krav. För det första är det det säkraste när det gäller säkerhet. För det andra kan du riskera böter om kraven inte uppfylls, så se till att hålla reda på detta.